IMG_0314
Vakantie 2010 212

Early blogpost in Dutch about Palm Springs and the famous Kaufmann House, 2009

Palm Springs, CA. Kwijlend ga ik door het eens zo hippe Amerikaanse woestijnstadje. Zelfs een lichte druk op m’n borst, veertig graden en heuvel op fietsen doen een mens geen goed, en een traag trappende vrouw kunnen mijn gelukzaligheid niet wegnemen. Ik val nog net niet op mijn knieën voor het Kaufmann House. Het lukt me een vreugdekreet te onderdrukken bij het aanschouwen van Tramway Gas Station. Fotograaf Julius Shulman legde beide monumenten vast en publiceerde ze in Bijbelboeken, cassette Modernism Revisited. De hemel bestaat uit glazen dozen, gevuld met elegant futuristische meubelen, en kent meerdere goden, luisterend naar de namen Neutra, Eames en Nelson. Façades van winkels zijn uitgevoerd in pastel. In meubelzaken wil ik alles aanraken, ik hunker naar discussie met handelaren.

 

-‘ IMG_0394

Terug in het Rendez-Vous Motel, tevens een ode aan het Modernisme, moet ik de manager weer lastig vallen met vragen over de suite waar miss Monroe haar vakantie vierde. Marilyn liet een keuken -kleur: avocado- in de cabin plaatsen. Niet dat ze er ooit kookte, want mevrouw werd door minnaars en bewonderaars van golfclub naar tennisclub naar herenclub naar jachtclub naar restaurant gesleept. In haar vaste hotelkamer wil ik echter niet verblijven. Uit respect, maar vooral omdat het geval inmiddels van top tot teen roze is geschilderd.

Strawberry Martini’s van het huis volgen als de klok bij het zwembad vijf uur aangeeft. De manager vult voor de tweede maal onze cocktailglazen. Met een kop vol watten laat ik mezelf op een luchtbed glijden.

Foto’s: Martin Neyt